Klubnyheder

Fodbold: Guld til 60+ i Zürich

16. maj 2023, 11.40 / 16. maj 2023, 11.55

Mens der var AB Cup for de yngste på Skovdiget, så var et blandet AB og B1903 mandskab en tur i Zürich, som er Home of FIFA, hvor de deltog i Super Masters World Cup i aldersgruppen 60+. Der var også andre danske hold i aldersgrupperne 60+ og 65+, som fik vist det danske flag på smukkeste manér.


60+ konkurrerede om tre verdensmesterskaber: 5-a-side running football, 4-a-side running football (små mål, ingen målmand) og straffesparkskonkurrence.


65+ deltog også i tre verdensmesterskaber: 5-a-side walking football, 5-a-side running football og straffesparkskonkurrence.  12 hold deltog i kategorien 60+ og 9 hold i 65+.


Super Masters Football World Cup blev grundlagt af professor Harry Hubball i 2006. I de første år af sin eksistens var det hovedsageligt universitetshold, der deltog, og der blev spillet på universiteterne, men snart begyndte det at inkludere almindelige foreningsklubber, regionale hold, uofficielle landshold og officielle landshold.


Ligeledes udviklede den geografiske repræsentation - i begyndelsen domineret af hold fra Storbritannien og Canada - sig til at omfatte hold fra andre dele af Europa, og i de seneste år er Super Masters World Cup blevet en ægte global konkurrence.


USA deltog for første gang på AB i 2021, Australien kom til sidste år, og i år var der tilmed et 60+ hold fra Argentina og to hold fra Singapore, som var rejst til Zürich for at deltage i begivenheden. Argentina repræsenterede således Sydamerika, USA repræsentere de Nordamerika, Singapore og Australien repræsenterede Asien (Australien har naturligvis også historiske rødder i det oceaniske forbund).


Med til årets World Cup var der tilmeldt 190 spillere, og 10 officials, hvoraf den ældste aktive spiller var 79 år. Født i samme årstal som turneringens mest rutinerede dommer i øvrigt.


De europæiske hold dominerer stadig, især med hold fra Storbrittanien, hvoraf mange har deltaget i mere end 10 år, og i år deltog de med 6 hold i World Cuppen. Herudover er der 3 hold, som er globalt sammensat, og to af disse spiller under FN-flaget, plus et Global Doctors United-hold.

En AB'er som ny furneringsformand

Efter 16 år som turneringsformand meddelte Harry Hubball sin afgang ved åbningsmødet sidste år og præsenterede Lars Corlin Christensen fra AB som ny formand. Som tidligere fodboldformand for vores grønne klub, værdsætter Lars det særlige privilegium og en unik historisk forbindelse at være formand for et VM hos Home of FIFA.


Lars er stolt over sin nye rolle

- Som tidligere fodboldformand i AB - der jo var med til at grundlægge DBU, som så igen var medgrundlægger af FIFA - er det et helt særligt privilegium og en unik historisk forbindelse at stå i spidsen for en World Cup på Home of FIFA.


Flotte danske resultater fra World Cup

Det danske +65-hold (fra Roskilde) skrev historie ved at tage alle 3 pokaler +65! En helt unik præstation, og vel ikke mindst i walking football som holdet for første gang nogensinde spillede på AB i 2021.


I +60 sluttede vores danske AB/B 1903 hold udenfor ranglisten i straffespark, endte som nr. 5 i 5-a-side, men gik så helt til tops i 4-a-side, som unægteligt ligner tjøns meget.


AB/B1903 vandt sin pulje foran de 5 andre mandskaber, og spillede derefter semifinale mod 2'eren fra den anden pulje, USA, hvor de sent i kampen kom bagud 0-1, men endte med at vinde 3-1 på en flot slutspurt. I finalen mod England er AB/B1903 bagud både 0-1 og 1-2, men kommer på 2-2. Straffesparkskonkurrencen endte også lige (2-2), hvor vi tager trofæet hjem på 'sudden death'.

Lars Corlin beretter om en solid holdpræstation

-  Vores kombinerede AB/B1903-hold spillede fodbold, som om vi altid havde spillet sammen. Flere tilskuere bemærkede holdets vindermentalitet - aldrig at give op - uanset, hvor sort det så ud.

Vi glæder os over de flotte resultater, og er glad for at høre de erfarne herrer havde en god tur til FIFA’s hovedsæde!