Klubnyheder

Fodbold: Comeback til Lundberg Dagen

10. januar 2023, 12.25

Efter nogle års fravær, så var gensynsglæden stor, da Lundberg Dagen var tilbage som et årligt arrangement. Årets første lørdag dannede således rammen om en fremragende dag, hvor de ældste U19-spillere skulle indlemmes i seniorrækkerne. De blev budt varmt velkommen, om end det på banen ikke var til at se om man var 19 eller 79 år, som faktisk var alderen for den ældste deltager. Selvfølgelig var der noget med tempo og teknik, som i nogle tilfælde var svingende, men vinderinstinktet var intakt blandt alle deltagere, og der blev ikke givet ved dørene. Dagens fremmødte var en god blanding af 1. senior, 2. senior, 3. senior, U19, Old Boys, Veteran, Masters 50+, Super Masters 55+, Grand Veteran Masters 70+ og Tjønserne.

Foto: Mikkel Bjerrum

Oliver Angus og Emil Wass fra førsteholdet var næppe klar over, at de skulle være holdkammerat med en tidligere DM-guldvinder i AB-trøjen, men dage som disse er med til at skabe de unikke bånd på tværs af hold og årgange, så man knytter sig mere til klubben og klubkammeraterne. F.eks. som når man skal hente en vildfaren bold på bane 6, så kan det være en tidligere holdkammerat fra Lundberg Dagen, som man møder på vejen. Eller når man står i senioromklædningen, og er løbet tør for sportstape; Så kan det være nemmere at spørge tjønseren fra bænken ved siden af, hvis det er en klubkammerat, som man kender fra årets senior klubstævne. Disse bånd og nedbrydning af skel er noget som vi i AB værner om, og vægter højt. Det er en del af det vi fejrer, og en del af velkomsten til de nye seniorer fra U19-holdene.

I til tider silende regn, så forløb dagen med den klassiske fodboldturnering på små mål efter "Tjønser"-reglerne. Det blev en god turnering med 8 stærke og blandede hold. Fra ung til gammel og fra elite- til breddeniveau. Efter en vellykket fodbold-del, hvor den velkendte AB-jargon havde lydt det meste af dagen, og hvor folk igen kunne hygge sig på kryds og tværs af hold og alder, så blev der budt velkommen til lækker middag i Sportscaféen. Her sluttede middagen og festen først omkring midnat, hvor humøret var højt og 3. halvleg blev færdigafviklet i bedste AB-ånd.

De gode taler gav smil og klapsalver, og på drillende men kærlig facon, så blev der givet og taget. Toastmaster Peter Merved sikrede at alle kom til orde, og rustaler Morten Andersson sørgede for prominente ord til de kommende seniorer. Noah Fazal og Magnus Wellemberg fra U19 gav svartaler, og sørgede for at ungdommen også blev hørt.


Torben ’Lubber’ Knudsen, som snart fejrer 25 år som kasserer i fodboldafdelingen, var en stolt modtager af Lundberg Prisen og bronzestatuetten.

 

Den prestigefulde topscorertitel blev delt imellem Albert Nørager og Frederik Ellegaard, som stod for 5 scoringer hver.

 

Tak til alle deltagere, og især tak til sponsorer og arrangementsgruppen for at gøre dagen særdeles mindeværdig!