Klubnyheder

Fodbold: Akademiet opretter U16-future hold for sæsonen 22/23

9. juni 2022, 14.05

- Af Talentchef Bo Storm

Uanset sportsgren er en gennemgående udfordring i talentudviklingsmiljøer, at det ofte er vanskeligt at forudsige hvilke børne- og ungdomsspillere som er mest talentfulde og vil blive bedst som seniorspillere. Denne udfordring leder i mange miljøer til en favorisering af tidligt udviklede spillere.

 

I indeværende sæson har vi på akademiet prioriteret at acceptere, at mange af vores 06’ere har skulle bruge tid (perioden fra juli til december) til at vænne sig til niveauet i U17 Divisionen.

 

Præstationerne i foråret fortæller dog tydeligt, at dette har været en særdeles god investering.  Trænernes udviklingsarbejde med spillerne, samt drengenes evne til at arbejde med et langsigtede fokus har virkelig betalt sig. U17-divisions holdet er, sammen med HB Køge, forårets bedst præsterende hold - dette dog med U17 Divisionens næstlaveste gennemsnitsalder.

 

Erfaringerne fra indeværende sæson indikerer tydeligt at overgangen fra U15 til U17, for de spillere der endnu ikke er kommet i vækstspurt og derved oplever fysisk at være overmatchede, i træning og kampe, rummer et enormt potentiale og derved fortjener en særlig opmærksomhed.

 

Ambitionen med U16-future holdet er derfor at fastholde, tiltrække og tilbyde spillere, der af forskellige grunde endnu ikke er klar til spille U17-liga eller -division, et sportsligt setup på Divisionsniveau.

 

Dynamisk samarbejde mellem U16-future & U17-divisionsholdet

På akademiet har vi besluttet at U16 og U17 starter op som én samlet trup i uge 29. Og i den kommende sæson vil akademiets U16-future- og U17 Divisions hold, ligeledes arbejde ud fra samme periodisering og curriculum. Ugeplanerne vil være ens ift. Hovedprincipperne i akademiets spillestil, men varierende ift. Under-principper og Under-under-principper + load.

 

U17 øst 1 & U16-reserve øst

Akademiet har ansøgt DBU om at få vores kommende U16-hold placeret i U17 øst 1. Spillerne vil således kunne se frem imod at blive matchet med Lyngby-2, B93-2, Roskilde-2 m.fl. Derudover er vi igen også tilmeldt U16-reserve øst, så der bliver kampe nok for spillerne.

 

I den sportslige ledelse har vi store forventninger til akademiets kommende U16-future hold.

 

Sportslige hilsner

Martin Ørnskov og Bo Storm