Klubnyheder

Cricketsporten er undervurderet

31. maj 2023, 10.04

Vi har taget en snak med seniortræner Jawad Ali fra cricketafdelingen omkring målet for sæsonen, fokusområderne i AB og spurgt ind til hvor cricket er en overset sport i Danmark.

- Vi har to forskellige mål for de for to forskellige formater (som AB spiller, red.). I T20 formatet vandt vi rækken sidste år og kvalificerede os til landets bedste række. I dette format er målet at overleve i rækken i år, og det mål er vi allerede meget tæt på at udleve. I det lange format (50 overs) formatet er vi placeret i landets 2. bedste række. Vi har på sigt mål om at rykke op i den bedste række. Men for at være realistiske kræver det en masse arbejde.


- Derfor er målet at placere os i top 4.
Vi har i år valgt at give formand Mikkel Grøn fri for træning af seniorholdene, som jeg har taget over på. Mikkel Grøn vil lægge sit fokus på rekruttering og fastholdelse af unge spillere i ungdomsrækkerne. 


- Jeg har valgt at fokusere intensivt på nogle specifikke fokusområder i et par uger af gangen. Samtidig giver jeg alle spillere noget personligt at arbejde med. 
Derudover har vi forsøgt at indføre en kultur til træningen, som gør det mere attraktivt at deltage. Træningen er ikke ensartet og der bliver målt på den enkeltes indsats. Cricket er en sport som mange andre, hvor man skal træne aktivt og fokuseret for at forbedre sine kvaliteter. Det er noget som vi i afdelingen har manglet tidligere. 


Cricket er generelt en mindre kendt sport i Danmark, og der er flere faktorer, der kan bidrage til dens relativt lave popularitet

- Der er en manglende tradition og kulturel forankring: Cricket har ikke en lang tradition i Danmark sammenlignet med andre mere populære sportsgrene som fodbold, håndbold eller tennis. Det har ikke været en del af den danske sportskultur i samme grad som i nogle andre lande. 


- Mangel på eksponering: Cricket får ikke så meget medieeksponering i Danmark, hverken på TV eller i aviserne. Der er generelt mindre opmærksomhed omkring sporten, hvilket betyder, at færre mennesker bliver udsat for den og har mulighed for at blive interesserede i den. 


- Begrænset infrastruktur og faciliteter: Der er få cricketbaner og faciliteter til rådighed i Danmark sammenlignet med lande, hvor sporten er mere populær. Dette kan gøre det svært for folk at prøve sporten eller deltage i konkurrencer.

- Manglende deltagelse og mangfoldighed: Cricket er traditionelt mere udbredt i lande som Indien, Pakistan, England, Australien og Vestindien, hvor det spilles på højt niveau. I Danmark er der generelt ikke så mange spillere eller hold, der deltager i cricketaktiviteter sammenlignet med andre sportsgrene. Denne manglende deltagelse kan være med til at opretholde en lavere popularitet.

Vi håber på at cricketsporten får mere opmærksomhed, så det helt fortjent kan blive en sportsgren med flere medlemmer.

Tak til Jawad Ali, og held og lykke med resten af sæsonen!