Klubnyheder

Fodbold: Besøg AB's tidl. klubhus på Nørre Allé

20. marts 2023, 14.48 / 20. marts 2023, 14.54

Nu er der muligheder for at se de historiske omgivelser i ABs klubhus på Nørre Alle 55, når AB-fangruppe står for en interessant event på fredag den 24.marts kl.16.00!


Det er 100 år siden, at bygningen blev indviet i 1923 og mange berømte sportsfolk har gennem tiderne dyrkede idræt på anlægget på Nørre Allé.

- Det er vigtigt, at vi i Akademisk Boldklub værner om det historiske, pointerer Christian Bruun, der er en af initiativtagerne til dette træf. Der bliver lavet en rundvisning i lokalerne, der nu benyttes af København Universitet. Desuden vil der blive holdt nogle taler og fortalt anekdoter af tidligere divisionsspillere, ligesom der bliver omdelt nogle af de traditionsrige sange fra klubben, der blev stiftet i 1889.


Ikke mindst Knud Lundberg har tilbragt et utal af timer på anlægget på Nørre Allé. Han var en boldbegavelse ud over det almindelig, da han som den eneste sportsmand herhjemme var på tre landshold i henholdsvis fodbold, håndbold og basketball.


Han var også grundlæggeren af tjøns – et fodboldspil på et lille område - hvor der også spilles bag mål. Legendariske Lundberg – kaldet doktoren - spillede også på skamler på Nørre Allé, og det kunne være en mod en eller to mod to. Han fandt altid unge mennesker, der havde lyst til en match på anlægget i nærheden af Parken. Det vigtigste var rigeligt med motion, og altid med en bold som omdrejningspunkt.


Efter godt 90 minutters hygge og socialt samvær, så er det planen, at selskabet bevæger sig gennem Fælledparken og over til Østerbro Stadion, hvor der er topkamp i 2. Division mellem B.93 og AB. Et vigtigt opgør, da begge hold er blandt oprykningskandidaterne.

Foto: DBU København

Af Niels Torp