Klubnyheder

Håndbold: Mikal Tetzlaff - Portræt af en ildsjæl

17. november 2022, 10.43

I AB er der mange ildsjæle, talenter og motionister. Gennem årene har klubben fostret mange store personligheder, men internt er vi blevet nysgerrig på at høre de gode historier fra medlemmerne selv. Vi har taget en snak med Mikal Tetzlaff, som både er med i håndboldbestyrelsen, men også er træner for intet mindre end 3 forskellige hold.

- I år har jeg påtaget mig nogle administrative roller i håndboldafdelingen. Jeg er blandt andet blevet ansvarlig for vores turneringsplanlægning. Det betyder, at jeg koordinerer og fastsætter alle kampe, som vi skal have afviklet i AB-hallen, samt at sikre alle hold bliver tilmeldt de turneringer og stævner, de ønsker.


- Jeg koordinerer ligeledes dommerpåsætning, da vi selv skal stille en dommer til rådighed til en del af vores hjemmekampe. Vi har en ambition om, at alle trænere hjælper til med denne opgave, og derfor har størstedelen været på dommeruddannelse i år, og flere har sågar taget det næste skridt i uddannelsen og er nu blevet certificerede dommere. Mig selv inklusiv.


- Og nå ja, så har jeg forvildet mig ind i håndboldbestyrelsen, hvor jeg forsøger at være talerør for vores ungdomsafdeling.

Hvorfor og hvordan blev det lige AB, som du endte i?

- Det var helt tilfældigt! Jeg flyttede fra Nordsjælland til København tilbage i 2010 og kort efter besluttede min bror og jeg mig for at finde en aktivitet at være fælles om. Vi fandt et opslag fra AB om at de søgte håndboldtrænere og inden længe stod vi i AB-hallen med en flok U14-drenge – og anede vel praktisk talt ikke hvad vi havde rodet os ud i.

 

Hvad vil du gerne være med til at sætte dit præg på?

- At vores medlemmer, især de unge, synes det er sjovt og hyggeligt at være en del af AB håndbold. Det kan jeg forhåbentligt præge ved at være deres stemme i håndboldbestyrelsen og sikrer, at de bliver hørt.

 

Hvorfor er AB en god klub at være i?

- AB er en god klub at være i, fordi der er plads til alle og man bliver altid mødt af glade og smilende unge mennesker i AB-hallen. Håndboldafdelingen består af en masse frivillige mennesker, der alle yder det ekstraordinære, for at gøre det at være AB-medlem til noget fedt, og det skaber rammerne for, at AB er en fantastisk klub at være en del af.


Hvilke drømme/håb har du for fremtidens AB? 

- Drømmen er helt klart, at AB er en klub alle de taler positivt om, og refererer til, hvis man bliver spurgt: ”Hvilken håndboldhal synes du, det er hyggeligst at træde ind i?” Både i vores eget lokalsamfund, men bestemt også eksternt.

Vi takker Mikal for indblikket og ikke mindst den store indsats, som han yder for AB's håndboldafdeling. Mikal og de andre ildsjæle er en essentiel og uundværlig del af klubben.