Ukrainsk Venskabsforening takker for AB's donation

23. august 2022, 16.07

Tidligere på året vandt AB ’Mere end sig selv’-prisen, som Gladsaxe Kommune har tildelt for klubbens aktive tiltag, og demokratiske
proces omkring at skabe et røgfrit idrætsmiljø på klubbens anlæg.

Ifm. prisoverrækkelsen fik AB tildelt en check på 10.000 kr., som blev videregivet til den lokale gruppe ’Gladsaxe hjælper ukrainske flygtninge’. Det var vigtigt at pengene blev brugt i prisens ånd, og at pengene derfor gik til mennesker i nød.

Hovedformand Ulrik Rasch vil hjælpe endnu mere

- I AB har vi desuden valgt at enhver ukrainsk flygtning, der bor i Gladsaxe, frit og kvit kan deltage i en af AB's fire sportsgrene, foreløbig resten af året, slutter formanden.

Der er altså frit kontingent i resten af 2022 til alle ukrainske børn i kommunen. Og det er uanset om man vil spille fodbold, håndbold, tennis eller cricket. Et tilbud som Ulrik vil fortælle mere om på venskabsforeningens lørdagscafé på Telefonfabrikken, lørdag d. 3. september kl. 11:00.

Ukrainsk Venskabsforening har været forbi AB for at mødes med netop Ulrik Rasch, hvor de kunne fortælle at donationen bl.a. er blevet brugt på at køre en masse af kommunens ukrainske børn og mødre til Knuthenborg Safaripark i skolernes sommerferie. Et minde som børnene stadig taler meget varmt om.

Vi takker for besøget af Ukrainsk Venskabsforening, og er glade for at donationen kunne sikre en god oplevelse. Derudover vil vi gerne rose det lokale initiativ, som yder et fantastisk stykke arbejde for en vigtig sag.