Klubnyheder

Håndbold: Dansk guld med AB-islæt

28. juni 2022, 12.01

Special Olympics er verdens største idrætsorganisation for mennesker med udviklingshandicap. I Danmark varetages opgaven af Parasport Danmark, som siden 2001 har stået for at udvikle e og organisere idræt for personer med udviklingshandicap.

Sidste år blev AB Håndbold Special træner, Pernille Thomsen, udnævnt som håndboldlandstræner, og har i den forbindelse haft til opgave at finde de bedste spillere på tværs af klubber i Danmark.

En enkelt spiller, Jelena Bandovic, er et kendt ansigt i AB hallen, når AB Håndbold Special træner, og hun var også en del af den trup, som netop er kommet hjem fra Special Olympics Nationale Spiele i Berlin med en guldmedalje om halsen!

Pernille og Jelena har sat nogle ord på oplevelsen

- Vi var afsted til de tyske national mesterskaber - nogle kalder det præ-world games Special Olympics. Vi spillede mod 3 tyske damehold. Første kamp var vi noget pressede af en rigtig god markspiller og en rigtig god målmand. Der var mange nerver på - men vi vandt 6-4!


- Anden kamp var også mod et tysk hold - her var vi noget mere fri ,og fik spillet alle vores systemer og endte med at vinde 12-2. Sidste tyske hold blev besejret 17-0. Og så ventede Norge. De har en helt fantastisk centerspiller - men vi fik lukket hende helt ned, så vi endte med at vinde 9-5 og så var guldet hjemme. Det var helt fantastisk at stille med rent damehold og kun spille mod damer. 

Vi har et ret solidt hold, men god homogenitet og dygtige målmænd.

Finalesejren
- Vi vandt 9-5 over Norge og tog guldet! Det lyder overbevisende, men det var en knald hård fight. Allerede ved morgenmaden var der flere, som ikke helt kunne spise og på vej i bussen til hallen, skiftede pigerne til at tude lidt og synge 'vi er røde - vi er hvide.' Så der var nerver på.

- Både under opvarmning, og under kampen, hvor Danmarks fodboldpiger i øvrigt var mødt talstærkt op - der var en larm og en hujen. Det gav en vildt god stemning - men var også meget overvældende.

- Jeg trak vist først vejret da der var 5 minutter tilbage af kampen, og sikke en forløsning det var at vinde. Det er kun 4 af pigerne der har prøvet at være til så store stævner, være væk hjemmefra og skulle præstere på topniveau. Jeg - og resten af teamet - er så PIV stolte af pigerne! Deres fight, deres evne til at komme igen, deres evne til at holde fokus og ikke mindst deres kæmpe glæde ved at spille håndbold. Noget af det sidste vi blev enige om inden kampen var - at vi skulle glæde os til at vinde, frem for at frygte at tabe. Og hold nu op de glædede sig!

- Vi har været i Berlin i en uge, og Jelena synes det har været super, at være sammen med holdet, der udover at være i hallen, har været en uge der bød på sightseeing, shopping på Alexanderplatz og en masse hygge med de norske spillere.


- Sammenholdet er virkelig godt. De griner, fjoller osv., men er også meget seriøse og fokuserede når det gælder.

Til august udtages den trup der skal repræsentere Danmark ved World Games her i Berlin i 2023 - og Jelena er igen med til udtagelsesdagen - og håber meget at komme med igen.


- Det er min første rejse som landstræner og det har været overvældende positivt og meget intenst. Jeg glæder mig til at få udtaget de spillere der skal med næste år - der bliver en del gengangere, men også nogle nye - og så skal vi holde fokus på det helt store stævne i 2023.


Tak til Pernille for ordene! Vi kan kun forestille os hvor spændende det har været! Tillykke med guldet! Det er virkelig godt gået!