Klubnyheder

Fodbold: Talentchef Bo Storm om forårsstarten

6. maj 2022, 10.29

Vi har taget en chef med talentchef og Head of Coaching Bo Storm, som nu har været med til at præge AB's talentudvikling og han er stolt over den udvikling, som vi er vidne til.

Hvilken udvikling har du set overordnet

- Overordnet set er jeg stolt af Akademiets udvikling. Sportsligt er vi selvsagt foran processen, hvilket de seneste to weekender (9 sejre ud af 10 mulige) er et direkte produkt af. Derudover forsætter vi med at have flere spillere på DBU, og Tekins udtagelse til U16-future kampene i Holland ultimo april, vidner om kvaliteten i det daglige arbejde på Skovdiget. 


- Som Talentchef oplever jeg et mere bæredygtigt talentudviklingsmiljø end i sommers - et miljø, hvor vi dagligt bliver bedre til at fokusere på den enkelte AB-spiller, men samtidig er i stand til at bevare en metaopmærksomhed rettet mod miljøet som helhed. 

Internt kalder vi akademiet for et fodboldlaboratorie og den analogi kan jeg rigtig godt lide.  


- På ressourcer, må vi acceptere, at vi endnu er langt fra at være konkurrencedygtige med de akademier vi sammenligner os med, men i arbejdet med spillet, kan jeg næsten ikke forestille mig et mere spændende sted at være i øjeblikket - det er et kæmpe privilegium at være en del af. 


Kan du sætte ord på de sportslige resultater i foråret?

- Først og fremmest fortjener det træningsmiljø trænerne og spillerne har skabt herude, enorm anerkendelse. De arbejder simpelthen så dedikeret og ambitiøst hver dag, og at det i øjeblikket belønnes med flotte resultater - det er fuldt fortjent. Derudover er måden hvorpå vi vinder fodboldkampe i øjeblikket klasse. At se hvordan mange og nøje planlagte træningstimer belønnes. Det bliver man aldrig træt af. 


Er der nogle positive overraskelser?

- Ja, der er mange, men vi skal huske hinanden på, at vi alle er del af succesen herude i øjeblikket. Hvis jeg lige hurtigt skal løbe U13-U19 igennem, vil jeg fremhæve følgende. Jeg er jo primært omkring U17 og U19, så U13-U15 bliver mere overordnet. 


- At U13 drengenes udvikling bare forsætter eksponentielt er dybt imponerende, men også et klart udtryk for det enorme arbejde spillerne og trænernes investerer hver dag. 


- At U14 og vores 08-årgang har så mange spillere med på DBU, er ikke overraskende. Det er virkelig en talentfuld årgang og jeg håber virkelig vi kan fastholde så mange som muligt, så længe som muligt. 


- Træningskulturen på U15 er tæt på ‘’best practice’’ herude. Det er imponerende at opleve hvordan de kollektivt bare er træningsparate og virkelig tager ansvar og ejerskab for egen udvikling. Mener at +10 af drengene brugte vinterferien på at træne sammen, hvilket meget tydeligt indikerer kulturen på årgangen. Danni og Anders fortjener naturligvis stor ros i den sammenhæng. 


- U17 har taget nogle meget store skridt de seneste måneder. Truppen er, overordnet set, i den bedste fysiske forfatning siden i sommers, hvilket har gjort at specielt spillet MOD-bolden (presspillet) har fået en helt anden intensitet og nerve. At de har hentet 12 ud af 15 mulige point i foråret er ikke ét point for lidt. Jon fortjener i denne sammenhæng en stor ros, han har leveret et solidt stykke håndværk. Både ift. spillet, men i ligeså høj grad på ledelsesdelen.


- U19 præsterer på et imponerende niveau - det har de egentlig gjort siden i sommers, men henover vinteropstarten har Simon og Anders lagt nye dimensioner på deres spil. Jeg nyder virkelig at se U19, både træne og spille.


Vi siger tak til Bo, og ser frem til at følge talentudviklingen!