AB vinder fornem pris, og bruger den under samme overskrift

6. april 2022, 15.51

AB har vundet ’Mere end sig selv-prisen 2022”, som Gladsaxe Kommune har tildelt for klubbens aktive tiltag, og demokratiske proces omkring at skabe et røgfrit idrætsmiljø på klubbens anlæg. Det at man tænker på sin omverden, og er med til at tage første spadestik vil vi også gerne fortsætte med, da det er en dyb del af klubbens DNA. Røg og et aktivt idrætsmiljø går ikke hånd-i-hånd, og det er derfor en selvfølgelighed, at AB tager ansvar og lever op til sit grønne image.

Med den flotte prisuddeling følger en check på 10.000 kr., og klubben ser det derfor nærliggende at sikre, at pengene bruges fornuftigt og ikke mindst i prisens ånd.

Ifm. den forfærdelige verserende krig i Ukraine, så modtager Gladsaxe Kommune også en del flygtninge, som AB vil bidrage til at integrere. Derfor skal kommunens pris og de kr. 10.000,- også bruges i nærområdet, og på at vise at AB tænker på langt mere end sig selv. AB vil derfor støtte den lokale gruppe ’Gladsaxe hjælper ukrainske flygtninge’ med kr. 10.000,- så pengene bruges på mennesker i nød. Gruppen består af frivillige ildsjæle der hjælper ukrainske flygtninge. Både vha. bustransport fra den ukrainske grænse ved Polen, men også sociale aktiviteter, nødhjælp, venskabsfamilier og meget andet.

Vil du følge med i gruppen stores arbejde, og måske endda overveje at bidrage, så søg på Facebook-gruppen ’Gladsaxe hjælper ukrainske flygtninge’.

Hovedformand Ulrik Rasch er beæret over prismodtagelsen
- Bestyrelsen i AB var ikke i tvivl om, at vi ville give "mere end sig selv" prisen på kr. 10.000,- videre til at hjælpe ukrainere på flugt fra krigen. At der så samtidig er opstået en rigtig god mulighed for at gøre en forskel lokalt gør kun beslutningen mere rigtig, udtaler hovedformand Ulrik Rasch.

- I AB har vi desuden valgt at enhver ukrainsk flygtning, der bor i Gladsaxe, frit og kvit kan deltage i en af AB's fire sportsgrene, foreløbig resten af året, slutter formanden.

Krigen berør mange mennesker, som drives ud af de vante rammer, og derfor vil AB gøre sit ydmyge bidrag til, at mennesker som er berørte af urolighederne, kan have en mere normal hverdag, hvor tankerne for en stund ledes væk fra de utrygge kår, som mange ukrainere er flygtet fra.